ΤΩΡΑ… Επίσημα Οι Τούρκοι Λένε ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ 4.000.000 Μετανάστες Και «Πρόσφυγες» Στην Ελλάδα…!!! | MOLWNLAVE.COM

0
Με ειρωνικές αναφορές για μεταφορά των 4 εκατ. μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα που θα συνοδευτεί και από τουρκική οικονομική ενίσχυση και με την επανάληψη των γνωστών ανυπόστατων κατηγοριών για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών από την Ελλάδα, απαντά το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην επιστολή Μητσοτάκη προς την Α. Μέρκελ και Εμ. Μακρόν για την νέα συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το Μεταναστευτικό.

Μια ημέρα μάλιστα μετά την ένταση που υπήρξε στην Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ μεταξύ του Ν. Δένδια και του Μ. Τσαβούσογλου, όπου ο Έλληνας υπουργός κατήγγειλε την εργαλειοποίηση των μεταναστών από το καθεστώς Ερντογάν προκειμένου να εκβιαστεί η ΕΕ, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χ. Ακσόι διακωμωδώντας την διαδικασία αναζήτησης λύσης στο μεταναστευτικό πρόβλημα, προτείνει να μεταφερθούν στην Ελλάδα τα 4 εκατ. μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενεί η Τουρκία και δηλώνει μάλιστα πρόθυμη η Άγκυρα να βοηθήσει και οικονομικά την Ελλάδα..

«Η πρότασή μας είναι μόνιμη: η Ελλάδα μπορεί να δέχεται τους αιτούντες άσυλο στην Τουρκία. Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ θα μπορούσε να παράσχει την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα για τους αιτούντες άσυλο. Σύμφωνα με την αρχή της καλής γειτονίας θα υποστηρίξουμε οικονομικά την Ελλάδα…» αναφέρει η δήλωση του κ. Ακσόι και επισημαίνει:

«…Ενώ η απάνθρωπη και επαίσχυντη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στα σύνορά τους μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου εξακολουθεί να παραμένει στις μνήμες, η πρόταση αυτής της χώρας (σ.σ. της Ελλάδας) για παροχή οικονομικής βοήθειας σε συνάρτηση με τον αριθμό των προσφύγων είναι προϊόν μιας εξαιρετικά διαστρεβλωμένης και ανήθικης αντίληψης…».

Η Άγκυρα δείχνει ενοχλημένη από την πρόταση Μητσοτάκη να συνδεθεί η οικονομική βοήθεια της ΕΕ με την μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη από το τουρκικό έδαφος και επαναλαμβάνονται μάλιστα τα γνωστά επιχειρήματα για το μεγάλο κόστος που έχει η φιλοξενία 4 εκατομμυρίων αιτούντων ασύλου και την μη ικανοποιητική ροή οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ.

Προσφυγικοί οικισμοί στην Ελλάδα,πατήστε ΕΔΩ

doxaorfanakigreece

Post a comment

 
Top