Η Ελλάδα πουλάει τέσσερα λιμάνια-Αλεξανδρούπολης Ηγουμενίτσας Ηρακλείου και Βόλου. | MOLWNLAVE.COM

0
«Ενώ ο ελληνικός πληθυσμός βρίσκεται σε καραντίνα και σκέφτεται πιο πολύ πως να μην αρρωστήσει ή να κερδίσει χρήματα προς το ζειν, οι αρχές σχεδιάζουν να πουλήσουν συμφέροντα ελέγχου σε τέσσερα λιμάνια, στο πλαίσιο του σχεδίου ιδιωτικοποίησης που συμφώνησε με τους πιστωτές τους,  μετά την αποχώρηση του κράτους από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας το 2018, αναφέρει η «Marine Link» επικαλούμενη ένα έγγραφο του ελληνικού γραφείου ιδιωτικοποίησης ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα πουλήσει μερίδια ελέγχου στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου και του Βόλου. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2016, η COSCO αγόρασε μερίδιο 51% από το μεγαλύτερο λιμάνι του Πειραιά. Το 2018, μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Γερμανίας απέκτησε ποσοστό 67% στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η Ελλάδα φέτος σχεδιάζει να προσελκύσει 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας ΔΕΠΑ και του 30% των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. 

Η συνεχιζόμενη κρίση που οφείλεται σε ξέσπασμα κορονοϊού δεν θα επηρεάσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης, λένε οι Έλληνες αξιωματούχοι.

echedoros-a.gr

Post a comment

 
Top