Θύμα χάκερς έπεσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα - Έκλεψαν χιλιάδες έγγραφα για τον κορωνοϊό | MOLWNLAVE.COM

0
Σύμφωνα με πληροφορίες το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν δέχθηκε επίθεση από χάκερς. Να αναφέρουμε ότι το Ινστιτούτο έχει έγγραφα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών media, οι χάκερς επιτέθηκαν στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Ιδρύματος Gates, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθώς και του παραπάνω κινεζικού Ινστιτούτου.

​Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για υποκλοπή χιλιάδων emails, κωδικών και εγγράφων, τα οποία βρίσκονταν σε ηλεκτρονική μορφή.

Μάλιστα, προβληματισμός εγείρεται από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα ενδεχομένως συνδέονται με την εν εξελίξει πανδημία της COVID-19.

Ο θανατηφόρος ιός πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν της κινεζικής επαρχίας Γουμπέι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί στη χώρα της Ασίας ανέρχονται σε 4.632, ενώ τα συνολικά κρούσματα υπερβαίνουν τα 82.700.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιβεβαιωμένοι νοσούντες ξεπερνούν τους 2,5 εκατ., ενώ οι θανόντες αριθμούν σε 178.562, εκ των οποίων οι 45.000 στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένως αφήσει αιχμές για την προέλευση του ιού, υπαινισσόμενος ότι ενδέχεται να προέρχεται από εργαστήριο της Γουχάν.

Ωστόσο, τόσο η κινεζική κυβέρνηση όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο ιός έχει ζωική προέλευση και δεν έχει κατασκευαστεί σε κάποιο εργαστήριο.

πηγη

Post a comment

 
Top