Νέα Υόρκη: Δυστυχώς, δεν είναι ψέμα! Ομαδικοί τάφοι για τους νεκρούς από τον κορονοϊό | MOLWNLAVE.COM

0

Οι εικόνες σοκαριστικές. Απ’ αυτές που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι αλήθεια. Κι όμως. Δεν είναι σκηνή από ταινία καταστροφής. Είναι η ζοφερή πραγματικότητα που δημιουργεί στη Νέα Υόρκη ο φονικός κορονοϊός. Και αυτό την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να ζει τον δικό του… κόσμο και «ονειρεύεται» επανεκκίνηση της οικονομίας άμεσα!

Κάθε μέρα και ο απολογισμός πιο βαρύς. Κάθε 24ωρο και ο κορονοϊός θερίζει ακόμη περισσότερες ζωές. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως. Η Νέα Υόρκη η πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη. Η πόλη που αναγκάζεται να ανοίξει ομαδικούς τάφους για να θάψει τους νεκρούς της.

Όταν πριν από μερικές μέρες ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, έλεγε ότι ίσως στη Νέα Υόρκη αναγκαστούν να θάψουν τα θύματα από τον κορονοϊό στα πάρκα, όλοι σοκαρίστηκαν αλλά κανείς δεν πίστεψε πως θα ερχόταν αυτή η μέρα.

Κι όμως, η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορονοϊού έκανε κι αυτή τη μέρα πραγματικότητα. Μπορεί να μην είναι σε πάρκα στη Νέα Υόρκη, είναι όμως σε ένα νησί έξω από το Μπρονξ, το Hart Island όπου δημιουργούνται οι μαζικοί τάφοι. Όλοι άνθρωποι που έχασαν μόνοι τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας.

Οι εικόνες που εδώ και μερικές ώρες κάνουν το γύρω του κόσμου είναι σοκαριστικές.Post a comment

 
Top