Σήμερα η πρώτη δοκιμή του εμβολίου του Γκέιτς για τον COVID-19- Πως εμπλέκεται ο εμπνευστής του «ψηφιακού σφραγίσματος» - Μετά τα εμβόλια προαναγγέλει ψηφιακά πιστοποιητικά υγείας. | MOLWNLAVE.COM

0

Το πρώτο εμβόλιο που χρηματοδοτεί ο δισεκατομμυριούχος Μπίλ Γκέιτς και υπέρμαχος του «Ψηφιακού πιστοποιητικού» για τον κορωνοϊό ανακοινώθηκε ότι θα δοκιμαστεί σήμερα.

Πρόκειται για μια μικρή εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Πενσυλβάνια σχεδιάζει να ξεκινήσει  τον πρώτο εμβολιασμό σήμερα μετά από την έγκριση άδειας για να πραγματοποιεί εμβολιασμούς από τον CDC.

Το εμβόλιο έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Inovio Pharmaceuticals η οποία χρηματοδοτείται από το διαβόητο ίδρυμα του Μπίλ και της Μελίντα Γκέιτς όπως και από το ίδρυμα Επιδημιολογικής Ετοιμότητας και Καινοτομίας.

Το εμβόλιο της Inovio ονομάζεται INO-4800, και είναι το δεύτερο εμβόλιο το οποίο δοκιμάζεται σε εθελοντές στις ΗΠΑ.

Το πρώτο είχε δοκιμαστεί από την εταιρεία Moderna στα  μέσα Μαρτίου, αλλά με ακόμη άγνωστα αποτελέσματα.

Ο Anthony Fauci, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Υγείας (ουσιαστικά ο… Τσιόδρας των ΗΠΑ) έχει δηλώσει πως θα απαιτηθεί ένας τουλάχιστον χρόνος μέχρι να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε εάν ένα εμβόλιο θα έχει αποτέλεσμα απέναντι στον κορωνοϊό ή όχι.

Η διαδικασία που προβλέπει η Inovio αφορά την δοκιμή του εμβολίου σε 40 υγείες εθελοντές σε δύο κέντρα: Στην ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και στο Κάνσας της πολιτείας του Μισούρι.

Κάθε εθελοντής θα δεχτεί δύο δόσεις του νέου πειραματικού εμβολίου με χρονική απόσταση τεσσάρων εβδομάδων, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα μπορούν να εξαχθούν στο τέλος του καλοκαιριού.

Εάν αυτά είναι θετικά τότε η εταιρεία θα ξεκινήσει μια νέα μελέτη για να διαπιστώσει την αποτελεσματικότητά του απέναντι στον COVID-19.

Εάν όλα πάνε καλά η εταιρεία λέει πως θα έχει έτοιμα 1 εκατ. εμβόλια μέχρι το τέλος του 2020, τα οποία θα μπορούν να δοκιμάζονται σε ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση ή σε νέους εθελοντές.

Να σημειωθεί πως Μπιλ Γκέιτς έχει ιδιαίτερη «ζέση» για τον «κορωνοϊό» και τον εμβολιασμό.

Απατώντας σε ερωτήσεις χρηστών του διαδικτύου στο Reddit στις 20 Μαρτίου ο Γκέιτς έκανε μια πρόταση η οποία θυμίζει στιγματισμό και έλεγχο μαζών μέσω ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων.

Απατώντας σε ερώτηση αναφορικά στο πως θα πρέπει να καθοριστούν ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν ανοικτές και ποιες όχι απάντησε:

«Η ερώτηση στο ποιες επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν ανοικτές και ποιες όχι είναι δύσκολη. Σίγουρα αυτές που πρέπει να μείνουν ανοικτές είναι των τροφίμων, και  της υγείας.

Σίγουρα χρειαζόμαστε νερό πόσιμο, παροχή ενέργειας και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η αλυσίδα παραγωγής για κρίσιμα υλικά πρέπει να διατηρηθεί. Πολλές είναι οι χώρες που ακόμη εξετάζουν τι πρέπει να μείνει ανοικτό και τι όχι.

Στο τέλος θα χρειαστούμε αναγκαστικά ψηφιακά πιστοποιητικά για να τα έχουν όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, ή έχουν υποβληθεί σε έλεγχο ή έχουν κάνει το εμβόλιο.»

Post a comment

 
Top