ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΒΙΝΤΕΟ: Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών wristbands (βραχιόλι – λουράκι) σε όσους επαναπατρίζονται στο Χόνγκ Κόνγκ | MOLWNLAVE.COM

0

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ  από τα νέα που καταφθάνουν από το Χόνγκ Κόνγκ με την προσπάθεια επιβολής καραντίνας λόγω του ιού του κορονοϊού να περιλαμβάνει τη χρήση ηλεκτρονικών wristbands (βραχιόλι – λουράκι) σε όσους επαναπατρίζονται και άρα προσγειώνονται στα τοπικά αεροδρόμια με μία πρωτόγνωρη διαδικασία να τους περιμένει επί των θυρών του τόπου της μονίμου κατοικίας τους.

«Απλά περίμενα ότι θα πρέπει να συμπληρώσουμε ένα έντυπο. Δεν υπέθετα ότι θα υπήρχε βραχιολάκι» είχε δηλώσει στο CNBC, τηλεφωνικά από το σπίτι του στο Χονγκ Κονγκ καθώς ευρίσκεται σε καραντίνα, ο κ. Declan Chan, κάτοικος της μεγαλούπολης, ο οποίος επέστρεψε στις 17 Μαρτίου με πτήση από Ζυρίχη και έμεινε έκπληκτος όταν του είπαν ότι θα έπρεπε να συμμορφωθεί με τα νέα μέτρα για να εισέλθει στο Χόνγκ Κόνγκ.

Τα wristbands συνδέονται με app (εφαρμογή) για smartphones και χρησιμοποιούνται για να βεβαιωθούν οι κρατικές αρχές ότι οι άνθρωποι μένουν πραγματικά στο σπίτι τους.

Όπως αποδεικνύεται, η χρήση – αποδοχή του βραχιολιού είναι εντελώς υποχρεωτική (it’s not an option), καθώς ενδεικτική είναι η μαρτυρία περί ενός εισερχομένου, ο οποίος αρνούμενος τη χρήση και το φόρεμά του, αναγκάστηκε να κλείσει εκ νέου πτήση και να αναχωρήσει άμεσα για άλλον προορισμό, εκτός Χόνγκ Κόνγκ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Post a comment

 
Top