Λάρισα: Άφαντα τα 35 κρούσματα στη Ν.Σμύρνη – Σ.Τσιόδρας: «Πρέπει να μας βοηθήσουν οι “ευάλωτοι” φίλοι Ρομά»! | MOLWNLAVE.COM

0
Στους… «ευάλωτους» φίλους Ρομά, που δεν δίστασαν να προκαλέσουν σοβαρά επεισόδια σήμερα στη  Νέα Σμύρνη της Λάρισας βάζοντας φωτιές και κτυπώντας και δημοσιογράφους, έκανε έκκληση ο Σ.Τσιόδρας να τον «βοηθήσουν»!

Με τα 35 κρούσματα των Τσιγγάνων να είναι άφαντα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ουσιαστικά τους αθώωσε αφού τους αποκάλεσε «ευάλωτους» και απαιτούν «ειδική μεταχείριση».

Φυσικά καμία ισονομία με τον Έλληνα πολίτη ο οποίος και πρόστιμα έχει φάει και πειθάρχησε στις εντολές της Πολιτείας.


Φαίνεται πως κάποιοι «ευάλωτοι» είναι πιο «ίσοι» από τους άλλους.

Η ένταση σημειώθηκε, σήμερα Παρασκευή, στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, όταν στο σημείο μετέβη λεωφορείο για να παραλάβει τους ασθενείς με κορονοϊό.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας για τα πρωινά συμβάντα προειδοποίησε για τον κίνδυνο εμφάνισης της πανδημίας σε συγκεκριμένους χώρους, όπου δεν τηρούνται οι κανόνες προστασίας.

«Εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς, όπως οικισμοί Ρομά, απαιτούν ειδική διαχείριση. Πρέπει να μας βοηθήσουν οι φίλοι Ρομά», είπε χαρακτηριστικά.


Τόνισε δε πως μέχρι τώρα με την συμπεριφορά μας κρατήσαμε τα νούμερα χαμηλά.

«Αν το κρατήσουμε έτσι θα σβήνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Δεν δίστασε, ωστόσο, να εκφράσει και τη μεγαλύτερή του ανησυχία για ένα ξέσπασμα ξανά πολλών κρουσμάτων.

«Ξέρετε πόσο καιρό θα πάρει για να μειώσουμε μια επιδημία που αφορά σε 1000 άτομα σε μια περιοχή και να την φτάσουμε σε μονοψήφιους αριθμούς, να κατεβάσουμε τον περίφημο αναπαραγωγικό ρυθμό το Ρ0 σε 0,5 ώστε να σβήσει; Θα πάρει περίπου 30 με 35 μέρες παίρνοντας όλα τα μέτρα», είπε.

«Με ανησυχεί να μη γίνει πρακτικά αδύνατο αυτό όταν έχουμε πολλές επιδημίες», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως συνολικά 40 κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 2.810 ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 160, καθώς κατέληξαν ακόμη τέσσερις ασθενείς.

Post a comment

 
Top