Αντιδράσεις μετά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα: Μήνυση από ΕΛΑΣΥΝ σε όσους επέτρεψαν την πραγματοποίησή της | MOLWNLAVE.COM

0
Αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) στην πλατεία Συντάγματος για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς…Αυτό γιατί η συγκέντρωση έρχεται σε αντίθεση με τα υφιστάμενα, για τον κορωνοϊό, μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας αι συνάθροισης.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε την συγκέντρωση, θεωρώντας ότι οι αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων που έλαβε ως προληπτικό μέτρο ήταν αρκετές για την αποφυγή οποιασδήποτε ανεπιθύμητα κατάστασης, σε ότι αφορά την επιδημία.

Η ίδια η συγκέντρωση όμως έρχεται σε αντίθεση με τα περιοριστικά μέτρα που θεσπίσει η κυβέρνηση.

Έτσι η ΕΛΑΣΥΝ αποφάσισε να προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά κατά των αρμοδίων που επέτρεψαν την συγκέντρωση αυτή.

Όπως σχετικά τονίζει το κόμμα «Η ΕΛΑΣΥΝ – ο μόνος πατριωτικός φορέας που αντί να μιλάει, ενεργεί- κατέθεσε σήμερα 1/5/2020, όπως είχε προαναγγείλει, Μηνυτήρια Αναφορά κατά του Υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά, του Υποστρατήγου της ΕΛΑΣ υπευθύνου για την Αθήνα και των διοργανωτών της συγκέντρωσης της «εργατικής» Πρωτομαγιάς του ΠΑΜΕ που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα.»

Και η ανακοίνωση της ΕΛΑΣΥΝ συνεχίζει αναφέροντας τα εξής:


«Η ΕΛΑΣΥΝ από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει – και το έχει αποδείξει έμπρακτα- ότι θεωρεί απαράδεκτα τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν με πρόσχημα την «πανδημία».

Η κατάθεση της μήνυσης όμως ήταν μονόδρομος, από την στιγμή που η Κυβέρνηση αποφάσισε, επειδή ακριβώς δεν πιστεύει ούτε η ίδια στην αναγκαιότητα των περιορισμών αυτών, να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά αναλόγως του ποιος παραβαίνει τις διατάξεις.

Επειδή, προφανώς οι κουκουέδες δεν μεταδίδουν την ασθένεια, αντίθετα με τα μεγάφωνα των Εκκλησιών, καλούμε τον Εισαγγελέα να πράξει τα νόμιμα κατά των υπευθύνων, ασκώντας τις ποινικές διώξεις, την δε Πολιτεία να επιβάλει στο ακέραιο τα υπέρογκα διοικητικά πρόστιμα, όπως κάνει και με τους λοιπούς πολίτες.

Τα αδικήματα, πέραν του 285 ΠΚ που χρησιμοποιείται κατά κόρον για όσους παραβαίνουν τις διατάξεις, είναι πολύ σοβαρά και ως εκ τούτου θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

Αφορούν παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, ο δε Εισαγγελέας έχει την δυνατότητα, να εφαρμόσει και τις διατάξεις του λεγόμενου «αντιρατσιστικού» νόμου για τους λόγους που αναφέρονται αναλυτικά στην Μηνυτήρια Αναφορά.»
doxaorfanakigreece

Post a comment

 
Top