Μας θεωρεί Μουσουλμάνους; Απαγόρευση αλκοόλ και πρόστιμα φωτιά από Χαρδαλιά. Το παράκανε…Μαζέψτε τον! | MOLWNLAVE.COM

0
Αφού η κυβέρνηση πρώτα έβαλε μέτρα τα οποία είναι αδύνατον να τηρηθούν από τις επιχειρήσεις στις οργανωμένες παραλίες, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα 40 άτομα ανά στρέμμα, την μη πώληση αλκοόλ και την απόσταση ενός μέτρου από… σκιά σε σκιά, έρχεται τώρα να επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν αυτά τα εξωπραγματικά μέτρα.
Πιο συγκεκριμένα, πρόστιμα που θα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και τις 20.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα στις παραλίες προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις δηλώσεις του σχετικά με την διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό και το άνοιγμα των παραλιών, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε με έμφαση ότι προβλέπεται ακόμα και το σφράγισμα των επιχειρήσεων εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις.

Φαίνεται πως στην κυβέρνηση δεν έλαβαν υπόψιν τους, ούτε το «καμπανάκι» που έκρουσε η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών.
Μα ποιοι νομίζουν ότι είναι; Έχουν παρανοήσει μερικά σοβαρά πραγματάκια. Είναι εκλεγμένοι για να υπηρετούν τον Ελληνικό λαό και πληρώνονται από εμάς. Δεν τους ανήκει η χώρα και δεν τους ανήκουμε εμείς. Δεν είναι αυτοί που πληρώνουν τις οικονομικές ζημίες του κάθε εργαζόμενου και κάθε επιχειρηματία. Ξεχνούν ότι ακόμα βιώνουμε την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν; Ξεχνούν ότι η ανεργία τρέχει με πάνω από 35% για όλους και πάνω από 50% στους νέους;  Το παρατράβηξαν. Δεχθήκαμε καρτερικά τον εγκλεισμό και οι επιχειρηματίες συναίνεσαν κι έκλεισαν τις επιχειρήσεις, όλοι για το καλό μας. Η κοροϊδία παρατράβηξε και η εκμετάλλευση της καρέκλας και του τίτλου επίσης.
Το καλό μας το αποφασίζει ο καθένας από εμάς ή νομίζετε ότι εσείς και μόνο έχετε την ικανότητα να  γνωρίζετε το καλό μας; Η όλη συμπεριφορά μου θυμίζει αρρωστημένο, κομπλεξικό παιδάριο που καβάλησε το καλάμι και νομίζει ότι η εξουσία που του δίνει το καλάμι δεν έχει όρια. Εξαντλήθηκε η υπομονή μας κύριε Χαρδαλιά. Το παρακάνατε.
Συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση σημείωσε πως:
Στην πρώτη παράβαση προβλέπεται πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ αναλόγως τα τετραγωνικά και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες

Στη δεύτερη παράβαση προβλέπεται τριπλασιασμός του προστίμου και των ημερών διακοπής λειτουργίας, δηλαδή λουκέτο για 90 ημέρες.

«Αν δεν είσαστε έτοιμοι, μην ανοίξετε!», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος φαίνεται πως αδυνατεί να αντιληφθεί την αγωνία τόσο των επιχειρηματιών όσο και των χιλιάδων εργαζομένων στις παραλίες.
Τα εξωπραγματικά μέτρα:
Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.
Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ. (25τμ /άτομο? στην παραλία? Υπάρχουν γκαρσονιέρες μικρότερες…)

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.
Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.( κι αν τα τέκνα είναι ενήλικα? Στο σπίτι γιατί ζούμε μαζί?)
Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).

Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.

Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.

Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.
Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο. ( σε μια παραλία με εκατοντάδες λουόμενους  αυτό?)

Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους. ( τον πνευμονοθώρακα και άλλες ασθένειες από βακτήρια και μύκητες, που αναπτύσσονται φορώντας μάσκα ακόμα και με συνθήκες λιγότερης ζέστης, ποιός θα τα χρεωθεί? θα πάρουν επίδομα για βαρέα και ανθυγιεινά?) 

Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή. ( Δηλαδή το Beach volley απαγορεύεται!!!)

Που τα είδε γραμμένα και ποιος είναι ο καλοπληρωμένος άσχετος σύμβουλος? Να ξέρουμε ποιους πληρώνουμε. Γιατί πολλά μαζεύτηκαν και ο ελληνικός λαός έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια αντοχών του.

πηγη

Post a comment

 
Top