Απειλές θανάτου στην τηλεόραση δεν πτοούν την τουρκική τηλεοπτική αρχή | MOLWNLAVE.COM

0

Η φιλοκυβερνητική περσόνα Sevda Noyan σε τηλεοπτικά σχόλια της ανέφερε ότι έχει λίστα και θα σκοτώσει πολλούς υποτιθέμενους υποστηρικτές ενός πραξικοπήματος.

Σε κριτική που δέχτηκε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Τουρκίας, το αντίστοιχο ΕΣΡ της Τουρκίας, RTÜK, απάντησε "δεν είναι δα και σοβαρή υπόθεση" για να δικαιολογηθεί γιατί δεν έκανε κάτι, ή έστω μια δήλωση.

Η Noyan είπε την περασμένη Παρασκευή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Ülke ότι η οικογένειά της θα μπορούσε «να εξουδετερώσει 50 άτομα» για να υποστηρίξει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε περίπτωση απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του.

«Υπάρχουν ακόμα μερικοί από αυτούς στην περιφραγμένη κοινότητά μου, έχω ετοιμάσει τη λίστα μου», είπε, αναφερόμενη στους υποστηρικτές του Fethullah Gülen, ενός ισλαμιστή ιεροκήρυκα που ζει σε αυτοεπιβαλλόμενη εξορία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί ότι είναι ο εγκέφαλος πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

«Δεν είμαστε σε θέση να τιμωρήσουμε όσα λέγονται εναντίον εκείνων που επαινούν το πραξικόπημα. Δεν είναι και κάποιο θέμα από το οποίο μπορεί να αντλήσεις και πολλά », ανέφερε ο Πρόεδρος του RTÜK Εμπουμπεκίρ Τσαχίν στο Independent Turkish.

Ο Τσαχίν είπε ότι η Ülke TV θα αποστείλει δήλωση στην οποία το δίκτυο θα παίρνει αποστάσεις από τα σχόλια της Noyan και θα αποσταλεί στο ανώτερο συμβούλιο μαζί με αναφορές για το συμβάν.

«Ωστόσο, εάν υπάρχει μια τιμωρία που πρέπει να επιβληθεί, πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να προκαλεί χαρά και χαμόγελα στους λάτρεις του πραξικοπήματος και σε όσους επαινούν το πραξικόπημα», πρόσθεσε ο ανώτερος αξιωματούχος του επιβλέποντος οργανισμού.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στις 4 Μαΐου ότι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης απεικονίζει «φασιστική νοοτροπία» και «λαχταράει και καίγεται για εξουσία, πραξικοπήματα και χούντα».

Οι υποστηρικτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν απειλούν έκτοτε με βία εναντίον αξιωματούχων της CHP και οποιονδήποτε θεωρούν συνωμότη σε ένα νέο ενδεχόμενο πραξικόπημα.

Το Σάββατο, ο Τσαχίν είπε ότι η RTÜK δεν θα λάβει μέτρα εναντίον της Ülke TV και όχι επειδή το δίκτυο έκανε μια δήλωση που απομακρύνθηκε από τα σχόλια της Noyan.

«Το εν λόγω τηλεοπτικό ίδρυμα εξέδωσε δήλωση. Είπαν ότι δεν συμφώνησαν με τέτοια σχόλια (που έκανε η Noyan) και ότι δεν θα έβαζαν ποτέ την υπογραφή τους σε τέτοιο λόγο πέρα ​​από την καταδίκη του πραξικοπήματος», είπε.

Από την αρχή της επιδημίας COVID-19 της Τουρκίας, οι κρατικές αρχές έχουν στοχεύσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Fox TV, το Halk TV και το Tele 1, επειδή μεταδίδουν προγράμματα επικριτικά για την αντίδραση της κυβέρνησης στον κορονοϊό και την οικονομική κρίση που ακολούθησε. Η ίδια η RTÜK επέβαλε πολλές φορές διοικητικά πρόστιμα και απαγορεύσεις εκπομπής στα τρία δίκτυα.

Post a comment

 
Top