Η παλαιστινιακή Χαμάς επικροτεί τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί | MOLWNLAVE.COM

0
Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, επικρότησε την Παρασκευή την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατραπεί η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης σε τζαμί.


«Αυτό το βήμα είναι μια απόφαση για την οποία είναι υπερήφανοι οι Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων της Χαμάς, Ρααφάτ Μούρα.

«Δυστυχώς, υπάρχει μια κατάσταση θρήνου και θλίψης ορισμένων επίσημων αραβικών κύκλων αφότου οι τουρκικές Αρχές κήρυξαν την Αγία Σοφία τζαμί», πρόσθεσε ο Μούρα.

«Δεν έχουμε δει ποτέ αυτούς τους ανθρώπους να κλαίνε για το ιερό τζαμί Άκσα (σ.σ. επί του Όρους του Ναού στα Ιεροσόλυμα), το οποίο εκτίθεται σε παραβιάσεις από την ισραηλινή κατοχή», τόνισε.

«Δεν έχουμε ακούσει καμία φωνή όταν η (ισραηλινή) κατοχή εμπόδισε την πρόσκληση για προσευχή στο Τζαμί του Ιμπραήμ και σε άλλα τζαμιά της κατεχόμενης Παλαιστίνης», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Χαμάς, μεταδίδει η ιστοσελίδα ILKHA.

Post a comment

 
Top