Τρία στρατιωτικά ελικόπτερα έγιναν «ταξί» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη | MOLWNLAVE.COM

0
Μητσοτάκης για τα 3 ελικόπτερα: Κάντο ΤΑΞΙ όπως ο Άλκης – Τον ΥΦΕΘΑ που πήρε για ταξίδι το ελικόπτερο NH-90 στη Σύρο μιμείται ο πρωθυπουργός
Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες του ελικοπτέρου NH-90 που πήρε ο ΥΦΕΘΑ για να πάει επισκέψεις σε νησιά στερώντας το από τους κατοίκους του Αιγαίου, αναφέρει το armyvoice.gr.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης όντας σε ΔΙΑΚΟΠΕΣ είχε στη διάθεσή του τρία ελικόπτερα για να μετακινηθεί, την ώρα που τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν σε πλήρη επιφυλακή σε όλο το Αιγαίο και τη μεθόριο.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία ελικόπτερα των ΕΔ, εν μέσω “γενικής επιφυλακής” χρησιμοποιήθηκαν για το δείπνο του πρωθυπουργού με τον Τομ Χανκς στην Αντίπαρο.

Ποια είναι αυτά;

Το vip ελικόπτερο της ΠΑ που είχε προσγειωθεί στην Αντίπαρο
Ένα Super Puma που βρισκόταν επίσης στην Αντίπαρο. Το ένα …εφεδρικό του άλλου ήταν τα ελικόπτερα.
Ένα μεταγωγικό ελικόπτερο CHINOOK το οποίο ήταν προσγειωμένο στην Πάρο και θα μετέφερε τον πρωθυπουργό αν “έπεφτε το φως της ημέρας”.
Τελικά ο πρωθυπουργός πέταξε με το ελικόπτερο Super Puma από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο, όπου παρακολούθησε θεατρική παράσταση.

Γιατί χρησιμοποιήθηκαν 3 ελικόπτερα εν μέσω επιφυλακής; Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν από το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΑ και το ΓΕΣ που τα διέθεσαν.

Το σχετικό απόσπασμα από τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στ. Πέτσα:

ΣΠ. ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, υπάρχουν πληροφορίες -σύμφωνα με δημοσίευμα στο DOCUMENTO- ότι ο Πρωθυπουργός και η συνοδεία του μετέβησαν στην Πάρο και στην Αντίπαρο με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα και από εκεί μετέβη στα Μέγαρα πάλι με στρατιωτικό ελικόπτερο. Ισχύει; Χρησιμοποίησε πράγματι δύο στρατιωτικά ελικόπτερα ή κάποια ιδιωτικά ελικόπτερα ο Πρωθυπουργός;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Είδαμε και τα δημοσιεύματα, είδα και πριν από λίγο την ανακοίνωση που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατ’ αρχάς, προς ενημέρωση των πολιτών: Στον Πρωθυπουργό διατίθενται από την Πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται, για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών αφορά την εκπροσώπηση του θεσμού. Εκείνο που έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών.

Το Σάββατο ο Πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής, με μία εμπορική πτήση. Μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο, προκειμένου να παραστεί στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με live streaming σε όλο τον κόσμο. Η εκεί παρουσία του δείχνει και τη σημασία που οφείλουν να δίνουν οι πολιτειακοί άρχοντες να εκφράζουν τη σπουδαιότητα που έχει για τον κάθε Έλληνα η ταύτιση με το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της χώρας και τελικά με ένα προϊόν που βρίσκεται στο DNA τους.

Όσον αφορά την ανακοίνωση  του ΣΥΡΙΖΑ, θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο Πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα τα οποία του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως, θα μπορεί κανείς να κρίνει, με βάση το παρελθόν, ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντά του.

ΣΠ. ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Δεν μας είπατε από Αντίπαρο για Μέγαρα;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Από Αντίπαρο για Επίδαυρο.

ΣΠ. ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Για την Πάρο;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Είπα ότι πήγε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής, με μια εμπορική πτήση από την Αθήνα. Και την Κυριακή το απόγευμα μετακινήθηκε από την Αντίπαρο για την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Συμπέρασμα: Όχι ένα, αλλά τρία στρατιωτικά ελικόπτερα χρειάστηκαν για να τελέσει τα «καθήκοντα του», που είναι η παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου στην Επίδαυρο «λόγω ελληνικού DNA». Θα πρέπει να έχει γίνει πράσινη από τη ζήλια της η Βασίλισσα της Αγγλίας!
πηγη

Post a comment

 
Top