Ο Αιγυπτιακός Στρατός θα καταστρέψει εντελώς την αεροπορική βάση αλ Ουατίγια; | MOLWNLAVE.COM

0
Άγνωστα μαχητικά βομβάρδισαν τη βάση της πολεμικής αεροπορίας αλ Ουατίγια δύο φορές, η τελευταία από τις οποίες ήταν σήμερα το πρωί.Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν στοχευθεί συστήματα αεροπορικής άμυνας στο πλαίσιο ενός σχεδίου καταστολής της αεροπορικής άμυνας.
Ο  πρώτος βομβαρδισμός ήταν επιτυχής, αλλά η Τουρκία επισκεύασε γρήγορα τη βάση και έφερε νέα συστήματα, συγχρόνως κατασκεύασε υπόστεγα προκειμένου να φέρει στη βάση μαχητικά αεροσκάφη F-16.


Η δυνατότητα της Αιγύπτου

Ο αιγυπτιακός στρατός μπορεί να σχεδιάσει  και να καταντήσει εντελώς άχρηστη αυτή τη βάση  μια και έξω, αντί να βομβαρδίζει τα συστήματα αεροπορικής άμυνας,  τα ραντάρ και τα ηλεκτρονικά συστήματα μπλοκαρίσματος. 

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση του γαλλικού πυραύλου "MBDA Apache" που εκτοξεύεται από τον αέρα.

Ο πύραυλος Apache σχεδιάστηκε ειδικά για να καταστρέψει διαδρόμους απογείωσης. Ο πύραυλος έχει εμβέλεια 140 χλμ. Και ζυγίζει 1,2 τόνους και καθοδηγείται από την αδράνεια INS και δορυφόρο GPS. Ο πύραυλος περιέχει επίσης 10 βόμβες διασποράς, καθεμία που ζυγίζει 50 κιλά.

Η καταστροφή του διαδρόμου θα καταστήσει τη βάση άχρηστη, και αυτό είναι που οι Τούρκοι φοβούνται και αναζητούν τρόπους για τη διαφύλαξή της, γιατί η Τουρκία με τα drone  που μετέφερε στη Λιβύη κατάφερε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή και συνέβαλε σημαντικά στον έλεγχο των δυνάμεων της Εθνικής Συμφωνίας σε περιοχές που κυριαρχούσαν  οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο πύραυλος Apache είναι εξοπλισμένος με σχεδιασμό για την αποφυγή συστημάτων αεροπορικής άμυνας και θεωρείται ο πνευματικός πατέρας του κινητού πυραύλου Scalp-EG.

Η Αίγυπτος χρησιμοποιεί τον πύραυλο Apache ως μέρος του οπλισμού Mirage-2000 και μπορεί να εκτοξευθεί και από τα σύγχρονα μαχητικά Rafale.

Το MBDA Apache, ή Apache AP, είναι ένας πύραυλος κρουζ που δημιουργήθηκε από τη Γαλλία και κατασκευάστηκε από την ευρωπαϊκή εταιρεία όπλων MBDA. Το σύστημα Apache είναι το θεμέλιο της έννοιας SCALP EG, ιδιαίτερα στην αεροδυναμική και στη  μυστικότητα του.

Το σύστημα SCALP EG έχει επίσης ένα διαφορετικό σύστημα πρόωσης και μια διαφορετική κεφαλή.

Ενώ το SCALP χρησιμοποιεί μια μοναδική κεφαλή υψηλής διείσδυσης, ο Apache διασκορπίζει 10 υποβολές συμπλέγματος όταν χτυπά το στόχο.
πηγηSCALP EG-Το "υπερ-όπλο" που διαθέτουν Ελλάδα και Αίγυπτος φοβίζει την Τουρκία

Η Αίγυπτος, με την οποία η Ελλάδα αναπτύσσει όλο και περισσότερο τη συνεργασία και σε στρατιωτικό επίπεδο, εξοπλίζεται μεθοδικά, παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το Κάιρο, μετά την ενίσχυση του ναυτικού και της αεροπορίας με νέα πλοία και αεροσκάφη, προχωρά σε μία ακόμη σημαντική κίνηση: στην αγορά του στρατηγικού όπλου που λέγεται Scalp! Ένα όπλο που η Ελλάδα διαθέτει στο αεροπορικό της οπλοστάσιο και αποτελεί πραγματικό πονοκέφαλο για την Τουρκία.


Όπως γράφει το Militaire.gr κύριο χαρακτηριστικό του  πυραύλου Scalp, είναι ότι μπορεί να χτυπήσει στόχους εδάφους σε απόσταση άνω των 250 χιλιομέτρων, κρατώντας έτσι τους Έλληνες πιλότους ασφαλείς μακριά από τα εχθρικά αντιαεροπορικά.

Η Ελλάδα έχει στο οπλοστάσιό της ικανό αριθμό Scalp οι οποίοι εκτοξεύονται από τα αεροσκάφη Mirage 2000. Είναι το όπλο που αποτελεί πονοκέφαλο για την Τουρκία και μας παρέχει σημαντικό πλεονεκτημα. Είναι τόσο σημαντικό που δεν είναι λίγοι εντός της ΠΑ, που υποστηρίζουν πως η συντήρησή τους είναι το πιο σημαντικό  που πρέπει να γίνει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Post a comment

 
Top