Χάφταρ: Δεν θα υπάρξει έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις | MOLWNLAVE.COM

0

Προειδοποιήσεις κατά του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, απηύθυνε σε ομιλία του ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ.

Συγκεκριμένα ο ισχυρός άντρας της Λιβύης κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι «έφτασε στη Λιβύη για να αναζητήσει την κληρονομιά των προγόνων του».

«Του λέμε ότι έχουμε μετατρέψει την κληρονομιά των προγόνων σας σε σφαίρες. Δεν θα υπάρξει έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις, επειδή δεν αξίζουν έλεος», πρόσθεσε.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ στη συνέχεια δήλωσε ότι «οι Λιβύοι δεν θα δεχθούν ποτέ κατάληψη από τους Τούρκους και να αποικιοποίηση ξανά».

«Οι Τούρκοι έμειναν στη Λιβύη για 300 χρόνια, και οι Λίβυοι δεν είδαν τίποτα άλλο παρά κακό» είπε ο Χάφταρ, κάνοντας αναφορά στην εποχή που η χώρα του ήταν στην κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στην ομιλία του, ο Χαφτάρ αναφέρθηκε επίσης στους Σύρους που έχει στείλει η Άγκυρα στη Λιβύη μαζί με στρατιωτικό εξοπλισμό, χαρακτηρίζοντάς τους «μισθοφόρους που δεν έχουν οικογένειες ή πατρίδα».

Σημειώνεται πως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι ο αριθμός των μαχητών που έστειλε η Τουρκία από τη Συρία στη Λιβύη έχει φτάσει πλέον τους 16.500, κάτι που βοήθησε την κυβέρνηση του Σάρατζ να αποκρούσει τις επιθέσεις του Χαφτάρ στην Τρίπολη καθώς και να ανακαταλάβει αρκετές πόλεις από το LNA.
ΠΗΓΗ

Post a comment

 
Top