Τζο Μπάιντεν: Η Τουρκία να μείνει έξω από την Ανατολική Μεσόγειο | MOLWNLAVE.COM

0
Μήνυμα στήριξης του Τζο Μπάιντεν στην Τουρκική Αντιπολίτευση και σε δηλώσεις κατά του Ερντογάν και των προκλήσεων της Τουρκίας προχώρησε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Σε ρητορική που έχουμε ακούσει από τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή Μενέντεζ, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να μείνει έξω από την Ανατολική Μεσόγειο και τα ενεργειακά

Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Ανατ. Μεσόγειο, Λιβύη και Αιγαίο

Από την μεριά του ανυποχώρητος στις θέσεις του εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έστειλε μήνυμα πως θα συνεχίσει να «προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Αιγαίο».

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στην πόλη Ριζούντα, μια πόλη της Μαύρης Θάλασσας όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, ο Ερντογάν τόνισε χαρακτηριστικά πως προτεραιότητά του είναι «να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο», ενώ τόνισε πως η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει με τον τρόπο της, ανεξάρτητα από ότι λέει ο καθένας, κοιτάζοντας στην κατεύθυνση που επιθυμεί μόνο το έθνος». 

«Δεν θα αφήσουμε την ενέργεια και τον χρόνο μας να “σπαταληθεί” από αχρείαστες συζητήσεις», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Πηγη

Post a comment

 
Top